Ciastka z mini marchewek
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
1.2 kg Marchewki
120 g Parmezan
1.5 łyżeczka Kminek
12 łyżka Mix nasion
120 g Masło migdałowe
12 łyżka Oliwa z oliwek
360 g Mąka tortowa
6 łyżeczka Proszek do pieczenia
12 szt. Jajka
Sól i pieprz
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Opłucz marchewki wraz z główkami i obierz je.
Etap 2 /8
Wymieszaj na drobno marchewki (jak również ich główki) z parmezanem za pomocą miksera.
Etap 3 /8
W misce wymieszaj startą marchew z kminkiem, nasionami i migdałowym purée.
Etap 4 /8
Dodaj oliwę z oliwek, mąkę i proszek do pieczenia. Dopraw.
Etap 5 /8
Następnie wbij 4 jajka.
Etap 6 /8
Rozdziel ciasto pomiędzy 6 foremek do ciasteczek.
Etap 7 /8
Piecz w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 8 /8
Wyjmij ciastka z urządzenia i podawaj na ciepło lub na zimno.