Ciastka owsiano-migdałowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciastka owsiano-migdałowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 270 g Płatki owsiane

  • 225 g Mąka

  • 135 g Cukier

  • 75 g Mielone migdały

  • 150 g Syrop klonowy

  • 180 g Masło

  • 3 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 150 g Blanszowane migdały

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Roztop masło z syropem klonowym w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 150g Syrop klonowy
  • 180g Masło
  • Forma na 6 muffinek

Etap 2 /3

W misce wymieszaj resztę składników. Wlej roztopioną masę maślaną i dobrze wymieszaj.

  • 270g Płatki owsiane
  • 225g Mąka
  • 135g Cukier
  • 75g Mielone migdały
  • 3łyżeczka Soda oczyszczona
  • 150g Blanszowane migdały

Etap 3 /3

Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.