Ciastka owsiano-migdałowe
- Całkowity czas 21 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
270 g Płatki owsiane
225 g Mąka
135 g Cukier
75 g Mielone migdały
150 g Syrop klonowy
180 g Masło
3 łyżeczka Soda oczyszczona
150 g Blanszowane migdały
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Roztop masło z syropem klonowym w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 2 /3
W misce wymieszaj resztę składników. Wlej roztopioną masę maślaną i dobrze wymieszaj.
Etap 3 /3
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.