Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Kotlety mielone z indyka

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 32 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 400 g Mięsa mielonego z indyka

  • 170 g Ser feta (opcjonalnie)

  • 70 g Sera mozzarella (opcjonalnie)

  • 100 g Brokuła

  • 1 Por

  • 0.5 Czerstwej kajzerki

  • 1 łyżka Majonezu

  • 2 łyżka Śmietany 18%

  • Dymki

  • 0.5 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu ziołowego

  • Czarnego pieprzu

  • 0.5 łyżeczka Soli (uwagi poniżej)

  • 2 łyżka Oleju roślinnego

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Do urządzenia dodaj olej i wrzuć pokrojonego w półplasterki pora. Podsmażaj krótko stale mieszając. Gdy się zeszkli, przełóż go na talerz i pozostaw do przestudzenia. Następnie wymieszaj go ze śmietaną i majonezem.

  • 1 Por
  • 1łyżka Majonezu
  • 2łyżka Śmietany 18%
  • 2łyżka Oleju roślinnego

Etap 3 /5

Małe różyczki brokuła wrzuć na wrzątek i gotuj 2-3 minuty. Przelej zimną wodą i odstaw do ostygnięcia. Bułkę namocz w zimnej wodzie. Fetę i mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. Do dużej miski dodaj mięso wraz z odciśniętą z wody kajzerką, pociętą dymką i przyprawami. Wymieszaj wszystko dokładnie łyżką bądź dłonią. Dopiero wtedy dodaj oba sery wraz z brokułem i delikatnie wszystko przemieszaj. Ser dodany wcześniej zgniecie się na miazgę, a chodzi nam o coś innego.

  • 400g Mięsa mielonego z indyka
  • 170g Ser feta (opcjonalnie)
  • 70g Sera mozzarella (opcjonalnie)
  • 100g Brokuła
  • 0.5 Czerstwej kajzerki
  • garść Dymki
  • 0.5łyżeczka Słodkiej papryki
  • 0.5łyżeczka Pieprzu ziołowego
  • szczypta Czarnego pieprzu
  • 0.5łyżeczka Soli (uwagi poniżej)

Etap 4 /5

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj zgrabne kotleciki po ok. 100 g każdy. Z podanych proporcji wyjdzie 6 sztuk. Przełóż kotlety do urządzenia. Najlepiej po 4 sztuki jednocześnie.

Etap 5 /5

Przykryj pokrywą do zapiekania. Uruchom Program 1 i piecz przez 10 minut. Następnie podnieś pokrywę i delikatnie przewróć kotlety na drugą stronę. Na górę każdego wyłóż po łyżce pora wymieszanego ze śmietaną i majonezem. Rozsmaruj na całej powierzchni i zapiekaj jeszcze maksymalnie 7 minut.

  • Extra Crisp

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
15 min.

Kotlety mielone z ananasem

Review 5 stars (average)

Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Kotlety mielone z ananasem
Magdalena D.T.
20 min.

Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert

ratings.4.3

7 Recenzje

Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert
Tefal
Tefal
20 min.

Grillowane gołąbki z mielonej wieprzowiny

ratings.NaN

Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Grillowane gołąbki z mielonej wieprzowiny
Tefal
Tefal
10 min.

Roladki z indyka

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Roladki z indyka
Tefal
Tefal
1 godz.

Medaliony z indyka

ratings.NaN

Kotlety mielone z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Medaliony z indyka