Mielone z pieczarkami i serem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
200 g Pieczarek
1 Szalotka
100 g Sera żółtego (wiórki)
1 Jajko
Pietruszki
0.5 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Pieprzu
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Majeranku
0.5 łyżeczka Suszonego czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Szalotkę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Połącz szalotkę z pieczarkami.
Etap 3 /5
Mięso, pieczarki, szalotkę, ser, jajko oraz przyprawy połącz w jednolitą masę.
Etap 4 /5
Uformuj zgrabne kotleciki. Z takiej ilości wyjdzie około 20 małych kotlecików. Ułóż kotleciki na kratce misy frytkownicy. Włącz tryb ręczny na 180°C, czas 20 minut.
Etap 5 /5
W połowie pieczenia odwróć kotleciki na drugą stronę. Podaj z ulubionymi dodatkami.