Kotlety mielone z ananasem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Mielonego mięsa wieprzowego
1 Ananas
0.5 Bułki kajzerki
1 garść Cebulki dymki
0.5 łyżeczka Musztardy
0.5 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Sosu sojowego
0.5 łyżeczka Soli
1 szczypta Pieprzu
2 garść Tartej mozzarelli
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Dymkę drobno posiekaj. Ananasa obierz i pokrój na cienkie plastry około 0,5 cm. Środki możesz wyciąć kieliszkiem.
Etap 3 /4
Teraz przygotuj kotlety. W dużej misce umieść mięso, namoczoną w wodzie i lekko odciśniętą bułkę, drobno poszatkowaną cebulkę dymkę oraz przyprawy – sól, pieprz, sos sojowy, słodką paprykę i musztardę. Następnie dłonią wyrabiaj mięso do połączenia wszystkich składników. Formuj kotlety delikatnie je spłaszczając. Każdy będzie ważył około 110 g.
Etap 4 /4
Kotlety przełóż na kratkę. Na górę połóż po plastrze ananasa i wsuń szufladę do urządzenia. Ustaw 180°C, czas: 20 minut. Na 8 minut przed końcem wierzch mielonych posyp tartą mozzarellą.