Kanapka klubowa z odrobiną fantazji
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 chleb na zakwasie o grubości ok. 1 cm
4 kawałek plasterki wędzonego boczku o grubości 4-5 mm
2 łyżka majonez
4 pierś z indyka
2 kawałek ser comte
1 kawałek mały pomidor w plasterkach
50 g młody szpinak
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść boczek na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Chrupiące”.
Etap 2 /5
Połóż boczek na talerzu i przykryj folią. Weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe.
Etap 3 /5
Posmaruj dwie kromki chleba majonezem. Dodaj boczek, indyka i ser. Na wszystko nałóż pozostałe kromki chleba.
Etap 4 /5
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść kanapki na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Dobrze upieczone”.
Etap 5 /5
Połóż kanapki na talerzu. Otwórz je delikatnie i dodaj pomidory i szpinak. Możesz już podawać kanapki.