Grillowana kanapka cezar z kurczakiem
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 goździk Czosnek
4 filet Anchois w oleju
1 Cytryna
1 łyżeczka Musztarda
120 g Majonez
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka sos worcester
Sól, pieprz
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Musztarda
2 łyżeczka Posiekana pietruszka
4 filet Kurczak
2 Sałata sucrine
Sól, pieprz
8 kawałek Kromki chleba na zakwasie o grubości 1,5 cm
60 g Wiórki parmezanu
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Aby przygotować sos: obierz ząbek czosnku, usuń z niego zalążek i posiekaj go. Posiekaj filety anchois. Wymieszaj je z sokiem z cytryny, musztardą, majonezem, oliwą z oliwek, sosem worcester, solą i pieprzem.
Etap 2 /7
Aby przyrządzić kurczaka: wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę, posiekaną pietruszkę, a następnie polej filety z kurczaka.
Etap 3 /7
Przekrój sałatę na pół i posyp przecięte strony solą i pieprzem.
Etap 4 /7
Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat w pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia grilluj każdą stronę filetów i kromek chleba przez 6 minut. Konieczne będzie grillowanie dwóch porcji.
Etap 5 /7
Następnie połóż sałatę na płycie grillowej przeciętą stroną do dołu i grilluj przez 3 minuty.
Etap 6 /7
Posmaruj sosem kromki chleba. Aby przyrządzić każdą kanapkę, połóż na kromce 1 filet z kurczaka, połowę sałaty, 1/4 wiórków parmezanu, a na koniec drugą kromkę.
Etap 7 /7
Podawaj.