Kanapka klubowa
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 kawałek chleb na zakwasie
8 kawałek boczek
4 łyżka majonez
4 kawałek pierś z pieczonego indyka
120 g ser comte
1 szt. pomidor
100 g młody szpinak
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włącz grill. Wybierz program Boczek i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść wędzony boczek na grillu i zamknij go. Naciśnij OK, aby rozpocząć gotowanie. Piecz do czasu, aż na ekranie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone” lub dopóki kontrolka nie zaświeci się na pomarańczowo.
Etap 2 /5
Połóż grillowane plasterki na talerzu, weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe. Wybierz program Kanapka i naciśnij OK.
Etap 3 /5
Posmaruj cztery kromki chleba majonezem. Połóż na nich plasterki indyka, grillowany boczek i plasterki sera. Na wszystko nałóż pozostałe kromki chleba.
Etap 4 /5
Po rozgrzaniu urządzenia umieść dwie kanapki na grillu i zamknij go. Grilluj zgodnie ze swoimi preferencjami: „lekko upieczone” (kolor żółty), „grillowane” (kolor pomarańczowy) lub „chrupiące” (kolor czerwony). Weź pozostałe kanapki i powtórz kroki.
Etap 5 /5
Połóż kanapki na talerzu. Otwórz je delikatnie i dodaj plasterki pomidorów i liście szpinaku, a następnie podawaj.