Kanapka z szynką i serem
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
4 chleb
2 kawałek szynka
2 łyżeczka musztarda miodowa
4 kawałek ser ementalski
20 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Posmaruj każdą kromkę chleba musztardą miodową.
Etap 2 /4
W zależności od liczby planowanych kanapek na połowie kromek chleba połóż jeden plasterek sera ementalskiego i jeden plasterek szynki. Jeśli chcesz, na szynce możesz położyć kolejny plasterek sera, a na wszystkim drugą kromkę.
Etap 3 /4
Na zewnętrznej stronie kanapek rozsmaruj masło.
Etap 4 /4
– Włącz grill. – Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Po rozgrzaniu urządzenia umieść kanapki na płytach grilla i zamknij OptiGrill. Wyjmij kanapki, gdy kontrolka zaświeci się na pomarańczowo lub gdy na ekranie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone”.