Kanapka z tuńczykiem na gorąco
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 kawałek Chleb
20 g Masło
140 g Tuńczyk
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Ocet balsamiczny
1 łodyga Szalotka
100 g Ser cheddar
Sól, pieprz
20 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj sałatkę z tuńczyka: Odcedź tuńczyka i przełóż go do miski. Rozgnieć go widelcem. Szczypiorek pokrój cienko i dodaj do tuńczyka. Dodaj oliwę i ocet balsamiczny, następnie dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Etap 2 /6
Połóż 8 kromek chleba na desce. Roztop masło, np. w kuchence mikrofalowej i posmaruj nim 4 kromki.
Etap 3 /6
Odwróć je stroną z masłem do dołu, a następnie po stronie nieposmarowanej rozłóż sałatkę z tuńczyka. Obficie posyp je serem cheddar. Pozostałe 4 kromki ułóż na serze cheddar i posmaruj wierzch roztopionym masłem.
Etap 4 /6
Połóż kanapki na standardowej tacy Easy Fry.
Etap 5 /6
Ustaw w trybie ręcznym temperaturę 200°C na 5 minut.
Etap 6 /6
Podawaj z zieloną sałatą.