Kakaowe babeczki po francusku
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
6 Jajko
320 g Lekko solone masło
320 g Cukier
260 g Mąka
60 g Kakao
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Masło włóż do nieprzywierającej formy, a następnie włóż ją do Cake Factory.
Etap 2 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 3 /7
W tym czasie oddziel białka od żółtek, a następnie podziel cukier na 2 równe objętości.
Etap 4 /7
W misie ubij żółtka z jedną połową cukru. Dodawaj stopniowo roztopione masło, ciągle ubijając. Następnie dodaj mąkę i kakao w proszku, mieszając drewnianą łyżką.
Etap 5 /7
Ubij białka na pianę. Kiedy będą już sztywne, dodaj resztę cukru i ubijaj przez kolejne 30 sekund.
Etap 6 /7
Do pierwszej masy dodaj stopniowo białka, po 1/3 za każdym razem. Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 7 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremek. Gotowe! Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje