Jajka po szkocku
- Całkowity czas 37 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Jajko
510 g Mięso mielone
1.5 łyżka Musztarda francuska
1.5 łyżka Pietruszka
1.5 łyżeczka Papryka mielona
75 g Mąka
1.5 Jajko
75 g Bułka tarta
1.5 łyżka Olej
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj pietruszkę.
Etap 3 /9
Mięso mielone wymieszaj z natką pietruszki, musztardą i papryką. Dopraw.
Etap 4 /9
Podziel nadzienie części według ilości jajek. Rozłóż każdą część na płasko na folii spożywczej.
Etap 5 /9
Do misy wlej 200 ml wody. Umieść jajka w koszyku do gotowania na parze.
Etap 6 /9
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 7 /9
Obierz schłodzone jajka. Każde jajko otocz farszem.
Etap 8 /9
Zanurzaj jajka w następującej kolejności: mąka -> jajko -> bułka tarta. Umieść w pustej, naoliwionej misce.
Etap 9 /9
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Uruchom program 2 Grill na 15 minut. W połowie czasu obróć jajka.