Japoński ramen na zimno
- Całkowity czas 40 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Udka z kurczaka
8 Grzyby shiitake
2 łyżka Imbir
4 goździk Czosnek
1 l Bulion drobiowy
1 łyżka Dashi w proszku
280 g Makaron ramen
2 Jajko
60 g Marchewka
4 Czerwone rzodkiewki
4 łyżka Cebula dymka
4 łyżka Olej sezamowy
4 łyżka Sos sojowy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Grzyby i jajka przekrój na pół. Posiekaj drobno imbir, czosnek i dymkę. Rzodkiewki pokrój w plasterki, a marchewki obierz i pokrój w paski julienne.
Etap 2 /4
Umieść w misie Cook4me kurczaka, grzyby, imbir, czosnek, bulion drobiowy i dashi.
Etap 3 /4
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Ostudź. Podawaj pokrojonego w plastry kurczaka w misce z bulionem i pozostałymi składnikami.