Kawa parzona na zimno
- Całkowity czas 12 godz. 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
1 osoba
6 cl Woda
7.5 g Grubo mielona kawa
100 g Kostki lodu
1 cl Mleko
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wsyp zmieloną kawę do zimnej wody i włóż do lodówki na 12 godzin.
Etap 2 /5
Przefiltruj i przygotuj pozostałe składniki.
Etap 3 /5
Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od kostek lodu.
Etap 4 /5
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 5 /5
Przelej wszystko do szklanek i natychmiast podawaj.