Grzanki z łososiem wędzonym na zimno z salsą z kiszonego ogórka
- Całkowity czas 14 min.
- 14 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Ciabatty
200 g Łososia wędzonego na zimno
200 g Ogórek kiszony
1 Doniczka kolendry
Cebuli
50 ml Oleju rzepakowego
1 łyżka Miodu
1 Cytryna
1 Sałata rzymska
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W OptiGrillu włączamy program Kanapka. Kroimy ciabattę na 2 cm kromki. Łososia kroimy w plastry. Układamy grubo pokrojonego łososia na kromkach i zamykamy w rozgrzanym grillu.
Etap 2 /3
Salsa: Siekamy ogórki i cebulę. Dodajemy miód, olej rzepakowy nierafinowany, skórkę z cytryny i sok z połowy cytryny. Na koniec dodajemy siekaną kolendrę i dokładnie mieszamy.
Etap 3 /3
Gotowe grzanki z łososiem serujemy z salsą z ogórka.