Zielone gazpacho (na zimno)
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Groch
0.33 Ogórek
0.25 Zielony pieprz
300 ml Woda
1 łyżka Ocet
Sól, pieprz
1 Chili Espelette w proszku
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wyłuskaj groch. Odstaw groch na bok w oddzielnym naczyniu. Umyj ziarna. Zdejmij skórkę z papryki i z ogórka. Usuń nasiona.
Etap 3 /5
Włóż do Cook4me ziarna, skórki papryki i ogórka i zalej wodą.
Etap 4 /5
Gotuj składniki.
Etap 5 /5
Zblenduj. Rozetrzyj. Dopraw solą, pieprzem, chili w proszku i octem. Wstaw do lodówki do schłodzenia.