Ryż po indyjsku z jajkiem curry
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
8 Jajek
1 łyżka Curry
Sól, pieprz
200 g Ryżu
200 ml Wody
40 ml Oleju rzepakowego
1 Szczypiorku z dymki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Jajka mieszamy z curry, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Etap 2 /4
W Cook4me włączamy smażenie. Po nagrzaniu misy wlewamy olej. Wlewamy masę jajeczną – w 3 partiach: najpierw 1/3 masy i smażymy 2 min mieszając co pól minuty, następnie dolewamy kolejną 1/3 masy i smażymy w ten sam sposób i po 2 min dolewamy resztę masy i smażymy.
Etap 3 /4
Gdy jajka zasmażą się i będą przypominać kawałki smażonego kurczaka, dodajemy ryż, mieszamy i zalewamy wodą. Gotujemy pod niskim ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowy ryż delikatnie rozdrabniamy i podajemy z siekanym szczypiorkiem.