Gulasz wieprzowy z pieczarkami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
600 g Wieprzowiny
150 g Cebuli białej i czerwonej
250 g Pieczarek
50 g Grzybów suszonych
100 ml Bulionu
3 Ząbki czosnku
25 g Masła klarowanego
3 Liście laurowe
5 szt. Ziela angielskiego
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Rozmarynu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki. Mięso dokładnie umyj i pokrój w grubszą kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki.
Etap 2 /7
Cebulę obierz i pokrój w drobna kostkę. Czosnek obierz. Do Cook4Me dodaj masło klarowane i podsmaż cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Etap 3 /7
Dodaj mięso do cebuli i czosnku i przysmaż.
Etap 4 /7
Dodaj pieczarki do mięsa i odparuj w trybie podsmażania. Dodaj wszystkie przyprawy.
Etap 5 /7
Zalej całość bulionem i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Po otwarciu pokrywy duś jeszcze mięso do odparowania wody i powstania gęstej konsystencji.
Etap 7 /7
Gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. W wersji keto połączenie gulaszu z ogórkiem kiszonym będzie idealne.