Gulasz wieprzowy
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 g Szynka wieprzowa
1.5 szt. Cebula
500 g Pieczarki
3 szt. Marchewki
250 ml Woda
1 szczypta Sól, pieprz
1 szczypta Papryka ostra mielona
2 łyżka Olej
1 łyżka Mąka
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Przygotuj składniki.
Etap 2 /11
Umyj mięso, pokrój w kostkę i obtocz w mące.
Etap 3 /11
Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
Etap 4 /11
Umyj pieczarki i pokrój w paski lub ćwiartki.
Etap 5 /11
Umyj marchewkę, obierz i pokrój w plastry.
Etap 6 /11
Dodaj olej, mięso i smaż do momentu zarumienienia.
Etap 7 /11
Dodaj cebulę, pieczarki i marchewki.
Etap 8 /11
Dodaj przyprawy i wodę.
Etap 9 /11
Gotuj składniki.
Etap 10 /11
Posyp natką pietruszki (opcjonalnie).
Etap 11 /11
Smacznego!