Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z pieczarkami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
700 g Polędwiczki wieprzowej
50 g Cebuli
400 g Pieczarek
400 ml Śmietanki 30%
200 g Serka topionego
Natka pietruszki
30 ml Oliwy
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Polędwiczkę wieprzową dokładnie umyj i oczyść z niepotrzebnych błonek a następnie pokrój w grubsze plastry, następnie przypraw z obu stron.
Etap 2 /5
Do Cook4Me wlej oliwę i smaż polędwiczki z obu stron po 2,5 minuty.
Etap 3 /5
Polędwiczki wyjmij i na pozostały tłuszcz wrzuć cebulę oraz pieczarki. Smaż, aż do zmniejszenia objętości pieczarek.
Etap 4 /5
Na usmażone warzywa wyłóż polędwiczki, a następnie zalej śmietanką i dodaj serek topiony. Duś, aż sos zmięknie.
Etap 5 /5
Polędwiczki z sosem podawaj z makaronem konjac z dodatkiem natki pietruszki.