Grillowany ser z szynką
- Całkowity czas 16 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
4 Chleb kanapkowy
20 g Masło
2 Szynka lub łopatka
2 Ser gouda
100 g Śmietanka 30%/36%
Sól i pieprz
50 g Tarty ser gruyère
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba kanapkowego. Weź połowę posmarowanych masłem kromek i połóż na każdej z nich plasterek szynki, składając go w razie potrzeby w taki sposób, aby pasował do wielkości chleba. Na szynce połóż plasterek sera gouda. Na wszystkim umieść pozostałe kromki, kładąc je na serze stroną posmarowaną masłem.
Etap 2 /5
W pojemniku wymieszaj śmietanę ze szczyptą soli i pieprzu. Rozsmaruj doprawioną śmietanę na wierzchu każdej kanapki. Na koniec posyp śmietanę startym serem gruyère.
Etap 3 /5
Umieść połowę serów do grillowania w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /5
Przygotuj drugą porcję z pozostałych składników.
Etap 5 /5
Podawaj z dowolną sałatką.