Zawijasy z szynką i serem
- Całkowity czas 32 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 Ciasto francuskie
300 g Sos beszamelowy
12 Ser emmentaler
4 Szynka
1 Jajko
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Rozwiń ciasto francuskie (jeśli jest okrągłe, odkrój zaokrąglone boki, aby utworzyć kwadrat).
Etap 2 /10
Na połowę ciasta nałóż połowę sosu beszamelowego.
Etap 3 /10
Rozłóż składniki na beszamelu pasami w następującej kolejności: 2 plasterki sera emmentaler, 1 plaster szynki, 2 plasterki sera emmentaler, 1 plaster szynki i na koniec ostatnie 2 plasterki sera emmentaler.
Etap 4 /10
Wykończ resztą sosu beszamelowego.
Etap 5 /10
Posmaruj brzegi ciasta jajkiem, a następnie złóż ciasto, aby zamknąć roladę.
Etap 6 /10
Dobrze zamknij, a następnie odetnij nadmiar ciasta i dotnij papier do pieczenia do rozmiaru rolady.
Etap 7 /10
Posmaruj jajkiem, a następnie natnij ciasto nożem, aby je ozdobić.
Etap 8 /10
Umieść rogal w urządzeniu na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 9 /10
Obróć rogal i usuń papier do pieczenia. Rozpocznij pieczenie.
Etap 10 /10
Podawaj natychmiast!