Grillowane banany z orzechami pekan w brazylijskim stylu
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Banan
2 łyżka Cukier brązowy
0.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa
0.5 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Syrop klonowy
1 łyżka Orzech pekan
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Banany przekrój wzdłuż na pół, zachowując skórkę. Ułóż je w naczyniu skórką do dołu. W misce wymieszaj brązowy cukier, gałkę muszkatołową i cynamon. Posyp tą mieszanką miąższ banana.
Etap 2 /5
Otwórz OptiGrill w pozycji Grill. Ustaw boczny termostat na pozycję 3. Po zakończeniu nagrzewania połóż banany miąższem do dołu na grillu i piecz przez 6 minut.
Etap 3 /5
W międzyczasie w małej misce wymieszaj syrop klonowy i pokruszone orzechy pekan.
Etap 4 /5
Umieść banany w naczyniu do serwowania i polej je syropem klonowym i orzechami pekan.
Etap 5 /5
Podawaj od razu.