Czekoladowe brownie z orzechami pekan
- Całkowity czas 1 godz.
- 30 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
175 g Masło
200 g Gorzka czekolada
2 Jajka
120 g Cukier
2 szczypta Sól
120 g Biała mąka
2 łyżeczka Kakao
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
30 g Orzechy pekan
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, bez termoobiegu.
Etap 2 /11
Rozpuść masło i czekoladę w misce w kuchence mikrofalowej (około 2 minuty).
Etap 3 /11
W misie robota umieść jajka i cukier i naciśnij "Start". Po zakończeniu programu mieszanka powinna być spieniona.
Etap 4 /11
Do osobnej miski odważ i przesiej mąkę, dodaj kakao, sól i proszek do pieczenia.
Etap 5 /11
Naciśnij "Start" i do misy robota wsyp mąkę z dodatkami, nie przerywając pracy urządzenia.
Etap 6 /11
Do misy robota wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem. Naciśnij "Start".
Etap 7 /11
Posiekaj orzechy pekan.
Etap 8 /11
Do misy robota powoli dodawaj orzechy.
Etap 9 /11
Wysmaruj blachę do pieczenia masłem i oprósz mąką.
Etap 10 /11
Wylej mieszankę na blachę i piecz przez 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Etap 11 /11
Pozwól brownie ostygnąć i podawaj z odrobiną cukru pudru.