Grillowana Pierś z sosem tuńczykowym, grillowaną sałatą, boczniakami, pomidorami i tartym serem
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 Pierś kurczaka
1 Sałata rzymska
100 g Boczniak
50 g Ser
1 Pomidor malinowy
Sól, pieprz
SKŁADNIKI SOSU TUŃCZYKOWEGO:
150 g Majonez
1 Majonez
3 łyżka Ser
1 łyżka Sos sojowy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pierś kurczaka klepiemy na grubość 0,5 cm, następnie solimy i pieprzymy.
Etap 2 /7
Sałatę rzymską dzielimy na pół, a boczniaki na dwie części.
Etap 3 /7
Grilla rozkładamy pod kątem 180° i rozgrzewamy na najwyższą temperaturę.
Etap 4 /7
Na jednej stronie grillujemy pierś kurczaka, na drugiej sałatę rzymską razem z boczniakami.
Etap 5 /7
Pierś grillujemy po 2 min z każdej strony, boczniaki tak samo, a sałatę jednostronnie 2 min.
Etap 6 /7
Wszystkie składniki sosu tuńczykowego dokładnie mieszamy lub miksujemy na gładką masę.
Etap 7 /7
Pierś podajemy z sosem tuńczykowym, grillowaną sałatą, boczniakami, pomidorami i tartym serem. Całość dekorujemy bazylią. Smacznego!