Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 52 min.
  • Czas przygotowania
    40 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    8 godz.

Składniki

4 osób

  • 1 gałąź Seler naciowy

  • 2 goździk Czosnek

  • 10 nasiono Pieprz biały

  • 2 łyżka Cukier palmowy

  • 2 łyżka Sos rybny

  • 2 łyżka Sos ostrygowy

  • 1 kawałek Polędwica wieprzowa

  • 1 łyżeczka Pasta chilli

  • 1 łyżka Pasta z tamaryndowca

  • 3 łyżka Woda kokosowa

  • 0.5 Limonka

  • 5 łodyga Kolendra

  • 2 Ogórek

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /8

W małym blenderze zmiksuj łodygę selera, czosnek, biały pieprz, połowę cukru palmowego, połowę sosu rybnego i sos ostrygowy.

  • 1gałąź Seler naciowy
  • 2goździk Czosnek
  • 10nasiono Pieprz biały
  • 2łyżka Cukier palmowy
  • 2łyżka Sos rybny
  • 2łyżka Sos ostrygowy

Etap 2 /8

Mięso ułóż w naczyniu i zalej marynatą. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.

  • 1gałąź Seler naciowy
  • 2goździk Czosnek
  • 10nasiono Pieprz biały
  • 2łyżka Cukier palmowy
  • 2łyżka Sos rybny
  • 2łyżka Sos ostrygowy
  • 1kawałek Polędwica wieprzowa

Etap 3 /8

W małej misce przygotuj pikantny sos. Wymieszaj cukier palmowy, pozostały sos rybny, pastę z czerwonego chili, pastę z tamaryndowca, wodę kokosową i sok z limonki. Liście i łodygi kolendry pokrój na małe kawałki i dodaj do sosu. Sos powinien być ostry, słony i lekko kwaśny. Wlej sos do małego naczynia do serwowania.

  • 2łyżka Cukier palmowy
  • 2łyżka Sos rybny
  • 1łyżeczka Pasta chilli
  • 1łyżka Pasta z tamaryndowca
  • 3łyżka Woda kokosowa
  • 0.5 Limonka
  • 5łodyga Kolendra

Etap 4 /8

Włóż talerz do urządzenia i rozgrzej urządzenie ustawiając wskazany program na 200°C na 10 minut.

  • Grill

Etap 5 /8

W międzyczasie wyjmij wieprzowinę z marynaty i osusz.

  • 1kawałek Polędwica wieprzowa

Etap 6 /8

Po zakończeniu nagrzewania włóż kawałek wieprzowiny do Easy Fry i włącz wskazany program w temperaturze 200°C na 12 minut.

  • 1kawałek Polędwica wieprzowa
  • Grill

Etap 7 /8

Ogórki obierz i pokrój w cienkie plastry.

  • 2 Ogórek

Etap 8 /8

Zdejmij mięso z talerza i odstaw na 10 minut, aby odpoczęło. Pokrój w cienkie plastry. Ułóż plasterki ogórka starannie na talerzach. Na wierzchu ułóż pokrojone mięso i dodaj odrobinę pikantnego sosu. Pozostały sos podawaj w osobnej małej misce. Smacznego!

  • 1kawałek Polędwica wieprzowa
  • Grill

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
25 min.

Grillowana szaorma z sosem chipotle

ratings.NaN

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Grillowana szaorma z sosem chipotle
Tefal
Tefal
35 min.

Zapiekane kulki makaronowe z serem i ostrym sosem

ratings.NaN

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Zapiekane kulki makaronowe z serem i ostrym sosem
Tefal
Tefal
16 min.

Tajska wieprzowina na ostro z fasolką

Review 5 stars (average)

3 Recenzje

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tajska wieprzowina na ostro z fasolką
Tefal
Tefal
15 min.

Grillowany antrykot z sosem chimichurri

ratings.NaN

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Grillowany antrykot z sosem chimichurri
Tefal
Tefal
10 min.

Grillowany rumsztyk z sosem chimichurri

ratings.NaN

Grillowana wieprzowina z ostrym sosem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Grillowany rumsztyk z sosem chimichurri