Grillowany leszcz z pomidorami i oliwą
- Całkowity czas 38 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Cytryna
6 gałązka Pietruszka
1 goździk Czosnek
3 Pomidory
75 g Wydrylowane oliwki
9 cl Oliwa z oliwek
6 filet Dorada
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Zetrzyj skórkę z cytryny, a następnie wyciśnij cytryny. Posiekaj pietruszkę i czosnek, a następnie pokrój pomidory w kostkę, a oliwki w plasterki. Wymieszaj wszystko, dodaj oliwę z oliwek i odstaw na bok.
Etap 2 /4
Posmaruj filety z leszcza olejem, a następnie przypraw solą i pieprzem.
Etap 3 /4
Włóż tacę grillową do urządzenia. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść tacę grillową na najwyższej półce. Zamknij drzwiczki. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut, a następnie włóż filety i piecz przez kolejne 5 minut. Wersja mechaniczna 2 w 1: Włóż filety do miski, ustaw program na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Gotuj przez 7 minuty.
Etap 4 /4
Podawaj z sosem.