Sos z cukinii i kolendry.
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g gotowane cukinie
3 łyżka oliwa z oliwek
1 goździk czosnek
1 wiązka kolendra
4 cl woda
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz ząbek czosnku i umyj kolendrę. Pokrój cukinię w plasterki i odrzuć końcówki.
Etap 2 /4
Włóż cukinie i czosnek do blendera z wodą. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.
Etap 3 /4
Po zakończeniu programu wyjmij nasadkę z pokrywki i dodaj sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz kolendrę. Ustaw wskazany program na 20 sekund i uruchom go.
Etap 4 /4
Wlej płyn do miski. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.