Frytki z selera z dipem czosnkowym
- Całkowity czas 32 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
500 g Selera korzeniowego
1 łyżka Oliwy
0.5 łyżeczka Papryki słodkiej
0.5 łyżeczka Oregano
2 szczypta Soli
2 szczypta Pieprzu
100 g Skyru
1 Ząbek czosnku
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Selera obierz ze skóry i pokrój słupki o grubości ok. 8 mm x 8 mm.
Etap 3 /6
W misce wymieszaj pokrojonego selera z przyprawami i oliwą.
Etap 4 /6
Tak przygotowanego selera przełóż do misy urządzenia, nałóż nakładkę Extra Crisp i ustaw urządzenie na 20 min oraz 180°C.
Etap 5 /6
W międzyczasie przygotuj dip, mieszając w miseczce skyr z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Etap 6 /6
Podawaj frytki z selera razem z dipem czosnkowym.