Carbonara z selera
- Całkowity czas 26 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.2 kg Seler
1.5 goździk Czosnek
150 ml Białe wino
3 łyżka Oliwa z oliwek
150 g Boczek
6 Żółtka jaj
120 g Tarty parmezan
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Wlej olej do misy do gotowania.
Etap 3 /8
Podsmaż seler z czosnkiem.
Etap 4 /8
Wlej białe wino.
Etap 5 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /8
Odstaw.
Etap 7 /8
Podsmaż boczek przez 5 minut. Dodaj seler i żółtka. Gotuj i mieszaj przez 3 minuty.
Etap 8 /8
Dodaj parmezan, sól i pieprz. Wymieszaj i podawaj.