Frytki z polenty z parmezanem
- Całkowity czas 1 godz. 34 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Polenta
600 ml Woda
40 g Parmezan
2 łyżka Suszone zioła (oregano, tymianek, etc.)
4 łyżka Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj olej z ziołami. Wlej polentę do Cook4me i dodaj wodę, sól i pieprz.
Etap 3 /7
Gotuj i mieszaj, aż polenta zgęstnieje.
Etap 4 /7
Prostokątne naczynie wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż polentę równomiernie i schłodź przez co najmniej 1 godzinę.
Etap 5 /7
Pokrój polentę na frytki i posmaruj oliwą z oliwek. Posyp parmezanem.
Etap 6 /7
Wyłącz Cook4me. Załóż pokrywkę Extra Crisp.
Etap 7 /7
Uruchom program nr 3 Smażenie przez 20 minut. Przewróć w połowie czasu gotowania.