Keto nuggetsy z puree z selera
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Mięsa z piersi kurczaka
100 g Sera twardego typu cheedar
1 Duża szalotka
1 łyżka Smalcu
1 łyżeczka Soli
0.5 łyżeczka Czosnku granulowanego
0.5 łyżeczka Papryki słodkiej
1 Seler
1 szczypta Gałki muszkatołowej
100 ml Śmietany 18%
1 łyżka Masła
0.5 łyżeczka Pieprzu
200 g Roszponki
100 g Pomidorków koktajlowych
50 g Orzechów pekan
1 łyżka Oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Selera obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w misie Cook4me, wlej szklankę wody i gotuj pod ciśnieniem do miękkości.
Etap 3 /7
Mięso z kurczaka dokładnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Ser żółty zetrzyj na grubych oczkach. Szalotkę obierz i połowę z niej pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 4 /7
Kurczaka dopraw solą, czosnkiem oraz papryką. Połącz mięso z szalotką. Zblenduj blenderem ręcznym do uzyskania jednolitej masy, a następnie połącz ze startym serem cheedar.
Etap 5 /7
Uformuj mięsną masę w małe kotleciki. Do misy Cook4Me dodaj smalec i smaż nuggetsy z obu stron do zarumienienia.
Etap 6 /7
Wykonaj puree z selera. Ugotowanego selera połącz blenderem na gładką masę razem ze śmietaną, masłem oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Etap 7 /7
Danie podaj z sałatką z roszponki, pomidorków, orzechów oraz oliwy.