Delikatna szynka z indyka
- Całkowity czas 4 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Piersi z indyka
100 g Pesto
10 g Czosnku granulowanego
10 g Soli himalajskiej
10 g Papryki słodkiej
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Mięso z indyka dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszaj w misce i dokładnie natrzyj nimi indyka z każdej strony. Następnie mięso natrzyj dokładnie pesto.
Etap 2 /5
Owiń mięso dokładnie folią spożywczą tak, aby nie przepuszczało powietrza. Możesz dodatkowo użyć sznurka, aby pomiędzy folią szczelnie zawinąć indyka.
Etap 3 /5
Owinięte mięso umieść w Cook4Me i zalej zimną wodą w ilości, aż pokryje indyka. Gotuj pod ciśnieniem 13 minut.
Etap 4 /5
Po tym czasie gotowania mięso obróć na drugą stronę i ponownie gotuj pod ciśnieniem kolejne 13 minut.
Etap 5 /5
Ugotowaną szynkę z indyka owiń folią aluminiową i w takiej formie ostudź.