Brownie z awokado
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
70 g migdały
32 g kropelki czekoladowe
150 g dojrzałe awokado
0.5 łyżka syrop z agawy
16 g kakao w proszku
1 Jajko
0.5 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /5
Wrzuć migdały do blendera, ustaw wskazany program na jedną minutę i rozpocznij miksowanie.
Etap 3 /5
Dodaj roztopione okruchy czekolady i dojrzałe awokado. Dodaj syrop z agawy, jajko, kakao w proszku i ekstrakt z wanilii.
Etap 4 /5
Ustaw wskazany program na 2 minuty i uruchom go. Po zmiksowaniu konsystencja powinna być jednorodna.
Etap 5 /5
Za pomocą szpatułki przełóż ciasto do lekko natłuszczonej formy i piecz w nagrzanym piekarniku 25 minut, aż góra zrobi się krucha.