Ciasto orzechowe
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
170 g Orzechy włoskie
100 g Mąka
150 g Masło
4 Jajka
100 g Cukier
50 g Cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Miksuj masło i cukier, aż masa będzie gładka i kremowa. Dodaj żółtka, mąkę i orzechy włoskie (wcześniej posiekane).
Etap 2 /5
Ubij białka na sztywną pianę, dodając resztę cukru. Włóż je do poprzedniej mieszanki.
Etap 3 /5
Wlej mieszaninę do wysmarowanej masłem formy, a następnie włóż ją do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie
Etap 5 /5
Odstaw na bok do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z formy.