Carbonara z makaronem z cukinii
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Duże cukinie
100 g Boczku
60 g Cebuli
150 g Pomidorków koktajlowych
60 g Parmezanu
10 g Oliwy
2 g Ziół prowansalskich
3 Żółtka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Cukinię umyj i przy pomocy urządzenia do krojenia nitek pokrój cukinię na formę makaronu. Możesz użyć obieraczki do warzyw. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Boczek również pokrój w kostkę.
Etap 3 /6
Wlej oliwę do Cook4Me i smaż do zarumienienia cebulę oraz boczek.
Etap 4 /6
Do warzyw dodaj makaron z cukinii i smaż aż do wyparowania nadmiaru wody. W tym czasie oddziel białka od żółtek jaj oraz zetrzyj parmezan na małych oczkach.
Etap 5 /6
Dodaj do składników żółtka, parmezan oraz zioła. Mieszaj, aby powstała kremowa konsystencja, a jednocześnie uważaj, aby żółtka się nie ścięły.
Etap 6 /6
Danie podawaj z dodatkową ilością parmezanu oraz z pomidorkami koktajlowymi.