Zupa z suszonych warzyw z makaronem
- Całkowity czas 19 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Ciecierzyca
150 g Ugotowana soczewica
150 g Świeży szpinak
2 łyżka Koper
4 łyżka Pietruszka
100 g Biała cebula
100 g Świeży makaron linguine (lub świeże tagliatelle)
1 łyżeczka Kurkuma
800 ml Bulion warzywny (lub woda solona)
2 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Dodaj kurkumę i szpinak. Dobrze wymieszaj.
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Zupa ta jest tradycyjnie podawana z jogurtem owczym.