Frytki z cukinii
- Całkowity czas 45 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Cukinie (średnie)
4 Białka
250 g Bułka tarta
70 g Tarty parmezan
Sól, pieprz
80 ml Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj cukinie, odetnij końce i pokrój na pałeczki o grubości 1 cm. W płaskiej misce ubij białka. W drugiej płaskiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, sól i pieprz. Zanurz pałeczki w białku, a następnie w bułce tartej.
Etap 2 /4
Umieść frytki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /4
W połowie gotowania potrząśnij koszykiem, aby wymieszać.
Etap 4 /4
Podawaj z dorszem po śródziemnomorsku.