Bezglutenowe ciasto z jabłkami, orzechami i owsem
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g obrane, posiekane jabłka
4 łyżka rodzynki
3 Jajka
2 łyżka olej roślinny
4 łyżka otręby owsiane
75 g mąka ryżowa
0.5 łyżeczka mielony cynamon
75 g grubo posiekane orzechy włoskie
1 łyżka proszek do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż jabłka, rodzynki, jajka i olej do blendera.
Etap 2 /5
Ustaw ręczny program na maksymalną prędkość i jedną minutę, a następnie uruchom go.
Etap 3 /5
Dodaj otręby owsiane, mąkę ryżową, mielony cynamon, posiekane orzechy i drożdże.
Etap 4 /5
Ustaw ręczny program na średnią prędkość i 1 min 15 s, a następnie uruchom go.
Etap 5 /5
Wlej ciasto do wysmarowanej olejem tortownicy i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.