Ciasto czekoladowe z jabłkiem
- Całkowity czas 55 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 jabłka
100 g orzechów włoskich
10 g cynamonu
320 g mąki pszennej
200 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżka kakao
2 jajka L
125 ml mleka
100 g oleju
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Etap 2 /4
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Na jabłka wykładamy pozostałe składniki w kolejności jak w przepisie100 g orzechów włoskich , 10 g cynamonu , 320 g mąki pszennej , 200 g cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 1 łyżeczka sody , 2 łyżka kakao , 2 jajka L , 125 ml mleka , 100 g oleju . Odstawiamy miskę na 30 min a następnie mieszamy delikatnie wszystkie składniki aby sie połączyły.
Etap 3 /4
Ciasto przełożyć do formy o średnicy 19 cm . Formę włożyć do misy i nałożyć pokrywę Extra Crisp. Na pokrywie ustawienia manualne temperatura 190C, czas 50 min. Po zakończeniu zapiekania sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Etap 4 /4
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.