Bezglutenowe ciasto owsiane z bananami
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 bardzo dojrzałe banany
250 g płatki owsiane górskie
100 g rodzynki
2 Jajka
75 ml olej kukurydzianego
6 łyżka miód
11 g proszek do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Nagrzej piekarnik do 200°C.
Etap 2 /6
Obierz i potnij banany.
Etap 3 /6
Do blendera dodaj jajka, olej, banany i płatki owsiane górskie.
Etap 4 /6
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 5 /6
Przelej wszystko do miski, a następnie dodaj rodzynki i drożdże. Dobrze wymieszaj trzepaczką.
Etap 6 /6
Włóż wszystko do natłuszczonej formy do chleba. Piecz przez około 35 minut.