Mini bezglutenowy fondant z miodem i orzechami laskowymi
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
140 g Masło
40 g Brązowy cukier (lub cukier Demerara)
100 g Miód
360 g Orzechy laskowe
120 g Bezglutenowa mąka gryczana
2 łyżeczka Sok z cytryny
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
4 Jajka
2 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Roztop masło w nieprzywierającym naczyniu zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 2 /8
Natychmiast wymieszaj roztopione masło z mąką i sokiem z cytryny.
Etap 3 /8
Wymieszaj z orzechami laskowymi.
Etap 4 /8
W dużej misie ubijaj przez 1 minutę jajka, brązowy cukier i szczyptę soli. Dodaj miód, następnie orzechy laskowe i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, aby w pełni rozmieszać proszek do pieczenia.
Etap 5 /8
Dodaj masę z masła, mąki i soku cytrynowego, dobrze mieszając.
Etap 6 /8
Wlej masę równomiernie do każdej formy, a następnie włóż je do Cake Factory.
Etap 7 /8
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 8 /8
Odczekaj kilka minut przed wyjęciem z formy.