Tortellini z boczkiem i szpinakiem
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Tortellini ze szpinakiem i ricottą
200 g Boczek
200 g Szpinak
200 g Pieczarki
0.5 szt. Cebula
60 g suszone pomidory
200 ml Woda
200 ml Śmietanka
2 łyżka Olej
4 łyżka Tarty parmezan
0.5 łyżeczka suszony czosnek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Obierz i posiekaj cebulę oraz pokrój boczek w kostkę.
Etap 3 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /7
Dodaj boczek, cebulę i grzyby. Podsmaż przez kilka minut. Dodaj szpinak cały czas mieszając.
Etap 5 /7
Gdy szpinak się usmaży, dodaj makaron, wodę, sól i pieprz. Wymieszaj.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Wlej śmietanę. Przykryj i pozostaw na 1 minutę. Podawaj z parmezanem.