Zupa z czerwonej soczewicy
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Czerwona soczewica
50 g Cebula
1 szt. Ząbek czosnku
50 g Ziemniaki
0.33 łyżeczka Mielony kminek
450 ml Bulion warzywny (lub woda)
1 łyżka Pietruszka
0.5 szt. Świeża cytryna
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę, czosnek i kminek. Dodaj ziemniaki.
Etap 4 /6
Dodaj soczewicę i bulion. Spróbuj i dopraw.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Zmiksuj i podaj z pietruszką i cytryną.