Pikantna zupa z soczewicy
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Soczewica
1 łyżka Kasza bulgur
1 łyżka Ryż
70 g Cebula
60 g Marchewka
40 g Masło
1 l Woda
100 g Przecier pomidorowy
1 łyżka Koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka Chili
1.5 łyżeczka Kmin rzymski
sól, pieprz
2 łyżka Mięta
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w drobną kostkę. Miętę posiekaj.
Etap 2 /4
Umieść wszystkie składniki w misie z wyjątkiem mięty.
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Podawaj na gorąco posypane miętą.