Risotto z czerwonej soczewicy
- Całkowity czas 14 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 szt. Cebula
0.5 szt. Por
0.5 szt. Seler naciowy
100 g Dynia piżmowa
1 łyżeczka Masło
1 szczypta Curry
1 szczypta Pieprz Cayenne
150 g Czerwona soczewica
50 ml Białe wino
250 ml Bulion warzywny
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Podsmaż wszystkie warzywa na maśle. Dodaj przyprawy i soczewicę. Wymieszaj.
Etap 3 /5
Wlej białe wino, odparuj alkohol, a następnie wlej bulion.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem 6 min.
Etap 5 /5
Wymieszaj i od razu podawaj. Smacznego!