Ziemniaki po indyjsku
- Całkowity czas 26 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
450 g Ziemniaki
70 g Czerwona soczewica
0.5 szt. Cebula
150 ml Mleko kokosowe
1 łyżeczka Garam masala
0.5 łyżeczka Kurkuma
2 szt. Czosnek
200 ml Bulion warzywnego (lub doprawiona woda)
1 łyżka Kolendra
1 łyżka Olej kokosowy (lub oliwa z oliwek)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i przyprawy. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj kolendrę, wymieszaj i podawaj.