Ziemniaki na ostro
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Ziemniaki
3 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżeczka Przyprawa curry
2 łyżeczka Czosnek w proszku
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz ziemniaki i pokrój je na ćwiartki. W dużej misce wymieszaj ziemniaki, oliwę z oliwek, przyprawę curry i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /5
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program FRYTKI, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 35 minut. Ułóż 1 kg ziemniaków na płycie w szufladzie 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program FRYTKI, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 35 minut. Ułóż 500 g ziemniaków na płycie w szufladzie 2. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 3 /5
W połowie gotowania, gdy urządzenie zacznie emitować dźwięki, a ikona zamiga, wstrząśnij koszem, aby wymieszać składniki.
Etap 4 /5
Upewnij się, że ziemniaki dokładnie się upiekły, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast ze skrzydełkami z kurczaka i sosem barbecue.