Kalafior na ostro
- Całkowity czas 23 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Małe kalafiory
3 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Przyprawa curry
2 łyżka Czosnek w proszku
2 łyżka Przyprawa chili
Sól, pieprz
Cytryna
6 gałązka Kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój kalafiora na różyczki o równej wielkości i wrzuć je do miski. Dodaj oliwę z oliwek, przyprawę curry, czosnek, chili, sól i pieprz, a następnie dobrze wszystko wymieszaj.
Etap 2 /6
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program WARZYWA, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 13 minut. Wyjmij płytę i wrzuć różyczki do szuflady 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program WARZYWA, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 16 minut. Wyjmij płytę i wrzuć różyczki do szuflady 2.
Etap 3 /6
Naciśnij SYNC, a łosoś i fasolka ugotują się w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 4 /6
W połowie gotowania wymieszaj różyczki.
Etap 5 /6
Upewnij się, że marchewki są upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 6 /6
Podawaj natychmiast z cytryną i kolendrą jako dodatek do kurczaka tandoori.