Kurczak z pieczarkami i chili na ostro w sosie sojowym
- Całkowity czas 23 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Kurczaka
2 łyżka Sosu sojowego
2 łyżka Sosu ostrygowego
1 łyżeczka Pasty chili
1 Cebula
2 Papryczki chilli
150 ml Wody
2 łyżka Oleju
Sól
Pieprz
8 Pieczarek
10 Listków mięty
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki
Etap 2 /7
Pokrój cebulę, paprykę i pieczarki. Posiekaj miętę.
Etap 3 /7
Pokrój kurczaka w kostkę lub w paseczki i dodaj soli i pieprzu
Etap 4 /7
Do urządzenia wlej olej i podsmaż kurczaka. Po 3 minutach dodaj cebulę, miętę i pieczarki.
Etap 5 /7
Wrzuć do urządzenia pozostałe składniki, dodaj sos sojowy, sos ostrygowy, pastę chili i wodę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Etap 6 /7
Gotuj potrawę pod ciśnieniem
Etap 7 /7
Wszystko wymieszaj. Podawaj najlepiej z ryżem.